piątek, 20 sierpnia 2010

Grzanki z jajkiem po francusku.


Kromki weki posmarować masełkiem i włożyć do piekarnika na kilka minut, w tym czasie przysmażyć 1/4 cebuli czerwonej z 1/4 papryki i 2 ząbkami czosnku. Jajka rozbijając wrzucać na wrzątek, bardzo delikatnie łyżka zakładać białko na żółtko i tak gotować około 2 minutki. Po zdjęciu warzyw z patelni na resztkę oleju wrzucić pokrojoną w plasterki wędlinę (szynka, parówka). Na grzaneczki położyć plasterki sera żółtego, warzywa smażone, wędlinę, a na górę połówki jajek.


Na 6 kromeczek przypada 3 jajka, 1 parówka i kilka plasterków szynki konserwowej. 

Jeżeli macie ochotę zrobić coś szybkiego i dość eleganckiego na kolacyjkę to polecam. ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz