środa, 13 czerwca 2012

Kruche ciasto z truskawkami :))

Jak już zaczynamy sezon to konkretnie :))



Przepis na kruche ciasto:
Staram się przestrzegać proporcji 3:2:1.
3 porcje mąki, 2 porcje masła i 1 porcja cukru (albo nawet mniej).
Do tego dodałam jeszcze miąższ z połowy laski wanilii :)
Ciasto zagnieść, ułożyć w formie, zrobić małe dziurki widelcem (nie powinno wtedy bardzo się podnieść podczas pieczenia). Piec około 30-40 minut w rozgrzanym do 190st. piekarniku.

Ciasto niech stygnie :)




Masa - moja ulubiona z mascarpone... :) Ubić duże opakowanie śmietany 30%, dodać serek mascarpone i cukier (ile kto lubi). Zmiksować :) Zapakować na nasze ciasto i ułożyć na wierzchu truskawy :) Posypać czekoladą :)

Polecam!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz